مزایا و معایب فرش دستبافت

دسته بندی: مقالات
تعداد نظرات : 0

قصد خرید فرش دستبافت را دارید؟ آیا تصمیم دارید فرش های ماشینی خود را با فرش های دستبافت تعویض کنید یا بلعکس؟در این مقاله می خواهیم مفصل در مورد تمام مسائل مزایا و معایب فرش دستباف بپردازیم و به تمامی سوالات جواب دهیم.

مقاله در مورد مزایا و معایب فرش دستبافت

فرش دستبافت به راستی چرا ارزشمند است؟ هنر بافتن فرش یکی از اصیل ترین و با ارزش ترین توانمندی های ایرانیان است و ارزش فرش دستبافت ایرانی زبانزد همگان است، اما زمانی که صحبت از انتخاب به میان می آید باید به همه ی نکات مثبت و منفی انتخاب را سنجید.
فرش مانند هر کالای مصرفی دیگر در طول روز مورد استفاده قرار می گیرد و باید ویژگی های آن منطبق با احتیاجات و سبک زندگی ما باشد.
در ادامه ی مقاله به مزایا و معایب فرش دستبافت اشاره می کنیم تا انتخابی درست داشته باشید.

مزایا و معایب فرش دستبافت

  • مزایای کلی فرش دستباف

  1. هنر فرش بافی : بافتن فرش با دست یک هنر اصیل ، زمان بر و پر از زحمت است و هر فرش دستبافت یک اثر هنری است.
  2. الیاف طبیعی : فرش های دستبافت از الیاف طبیعی همچون: پشم ،پنبه و ابریشم بافته می شوند. الیاف طبیعی با پوست بدن و محیط زیست سازگار هستند و حساسیت زا نیستند.
  3. رنگرزی طبیعی : رنگرزی فرش های دستبافت با مواد و گیاهان طبیعی مانند : پوست گردو، حنا ، روناس ،گلرنگ و …انجام می شود و هیچ گونه ضرر یا آسیبی ندارد. علاوه بر این رنگ های طبیعی ماندگاری و کیفیت بسیار بهتری نسبت به رنگ های شیمیایی دارند.
  4. ارزش مالی : فرش دستبافت افت قیمت پیدا نمی کند و همواره ارزشمند است.
  5. حمایت از دامپروری : همانطور که گفته شد مواد اولیه ی فرش دستبافت همگی طبیعی هستند و از پشم و کرک گوسفند و بز تهیه می شوند. پس با رونق گرفتن فرش دستبافت،دامپروری نیز رونق پیدا می کند. و دامپروری یکی از مشاغل دوست دار محیط زیست ایران است. به عنوان مثال با وجود خشکی که فلات ایران دارد، دامنه های سرسبزی نیز برای تغذیه و پرورش دام دارد و این شیوه از دام پروری، کمک بسیار خوبی به اقتصاد کشور می کند.
  6. کیفیت رنگ: پشم، کرک و ابریشم رنگ پذیری خیلی خوبی دارند و با گذشت زمان و استفاده شدن دچار رنگ پریدگی نمی شوند.
فرش های دستباف به دلیل استفاده از الیاف طبیعی، کیفیت رنگ بالایی دارند.

        7. دوام الیاف : الیاف فرش دستبافت دوام بسیار خوبی دارند و در صورت نگهداری درست تا سالیان، سال عمر خواهند کرد.

اگر دوست دارید در موردروش های نگهداری از فرش بیشتر بدانید، پیشنهاد می کنم اصول نگهداری صحیح از فرش های دستبافت و ماشینی مطالعه کنید.

       8. بازگشت پذیری یا انعطاف بالا : بازگشت پذیری الیاف پشم بسیار خوب است و فرش شما در اثر گذر زمان یا قرار گرفتن وسایل سنگین روی آن دچار افت ضخامت نمی شوند.

      9. عایق گرم و سرد : فرش های دستبافت در فصول سرد ،عایقی خوب برای گرما و در فصول گرم ،عایقی عالی برای سرما هستند.

      10. قابلیت رفو و ترمیم : فرش های دستبافت را در صورت آسیب دیدن می توان رفو و ترمیم کرد. رفو و ترمیم باعث افزایش عمر فرش شما می شود.

      11. حمایت از بافندگان : با خرید فرش دستبافت به ادامه ی معیشت بافندگان و فعالان در این عرصه کمک می شود.

  • معایب فرش دستبافت

  1. قیمت گزاف : فرش دستبافت همواره به علت کار دست بودن قیمت بالایی دارد و هزینه کردن این مبلغ در بعضی از مصارف منطقی نیست و ضمن اینکه پرداخت این هزینه برای همه ممکن نیست.
  2. شست و شوی سخت : شست و شوی فرش دستبافت چالش های فراوانی دارد و هنگام شست و شو ممکن است رنگ های قالی با یکدیگر ترکیب شوند. یکی دیگر از سختی های شست و شوی فرش دستباف چند برابر شدن وزن پشم در صورت خیس شدن است.
  3. سنگینی وزن : فرش های دستبافت سنگین هستند و جا به جایی آنها بسیار دشوار است و در حین جا به جایی ممکن است آسیب ببینند.
یکی از معایب فرش دستباف، سنگینی وزن آن است.

       4. خطای انسانی در بافت نقوش : در بسیاری از فرش های دستبافت خطاهای بافتی، ناشی از اشتباهات نقشه خوانی دیده می شود.

      5. دو رنگی فرش : الیاف فرش دستبافت به صورت سنتی رنگرزی می شوند و ممکن از یک رنگ بکار برده شده در فرش (برای مثال رنگ قرمز) دو تن متفاوت و با اختلاف رنگ وجود داشته باشد.

الیاف فرش دستبافت چون به صورت سنتی رنگرزی می شوند امکان دو رنگ شدن در این فرش ها وجود دارد.

      6. نگهداری دشوار : فرش های دستبافت نیاز به نگهداری ویژه تری نسبت به فرش های ماشینی دارند و در زندگی امروزه کمتر کسی وقت رسیدگی منظم به فرش را دارد.

     7. بید زدگی و حشرات موذی : پشم طبیعی یک منبع پروتئین است که این باعث لانه کردن حشرات موذی در فرش های دستبافت می شود.

برای اطلاعات بیشتر در باره ی بیدزدگی پیشنهاد می شود مقاله ی “بید فرش،تشخیص و راهکار مقابله با بیدزدگی” را مطالعه کنید.

فرش های دستبافت ” فرش بهشتی ” همگی طی فرایندی سازگار با محیط زیست ضد بید می شوند.

     8. سر کجی : فرش دستبافت به علت بافته شدن با دست دقیق نیست و ممکن است سرکج داشته باشد یا به عبارتی دیگر گوشه های آن صاف نباشد.

تصویری از سرکجی یک فرش دستباف فرش بهشتی
      9. تنوع در طرح : فرش های دستبافت تنوع طرحی بسیار پایینی دارند و انتخاب های زیادی را به شما ارائه نمی دهند.

“فرش بهشتی ” کلکسیون های غنی و متنوعی از نقوش اصیل و نقوش مدرن و فرش های نوبافت دارد که انتخاب را برای شما لذت بخش می کند.

      10. تنوع رنگ : فرش های دستبافت با مواد طبیعی رنگرزی می شوند و به همین دلیل پالت رنگی بسیار محدودی دارند که ممکن است با دکوراسیون شما منطبق نباشد.

فرش بهشتی با روش های نوین و بدون استفاده از مواد شیمیایی به فناوری در رنگرزی رسیده است که تنوعی بی نظیر از رنگ های درخشان و با کیفیت را در فرش های دستبافت خود ارائه می دهد.

     11. مقاومت در برابر حرارت : پشم ،کرک و ابریشم مقاومت کمی در برابر حرارت دارند و بسیار آسیب پذیر در برابر سوختگی هستند. حتی ریختن آب یا مایعات گرم روی فرش می تواند سبب در هم آمیختگی رنگ های فرش های دستبافت می شود.

برای خرید فرش دستبافت به یکی از شعب فرش بهشتی مراجعه کنید و یا از طریق دایرکت اینستاگرام سفارش خود را ثبت کنید.
همچنین با شماره گیری 41173-021 داخلی 408 می توانید از مشاوران فرش بهشتی برای خرید کمک بگیرید و یا سفارش خود را ثبت کنید.

نظرات شما

    02141173

    نیاز به مشاوره دارید؟