مشکل پسند هستید و نمی توانید در خصوص انختاب اشیاء منزل خود به اتفاق نظر برسید؟ کاربرد اجزا و فضا برای شما مهم است اما دکوراسیونی لوکس و بی نقص می خواهید؟ دکوراسیون نئوکلاسیک چاره ی کار افراد سخت پسند است. دکوراسیون نئو کلاسیک هویت شما را به دکوراسیون منعکس می کند و احساس لوکس بودن و راحت بودن را به طور همزمان دارد. در این مقاله به شما از دکوراسیون نئوکلاسیک و ویژگی های ان خواهیم گفت.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
انتخاب و خرید برای چیدمان و دکوراسیون خانه، یکی از سخت ترین کارها است. خصوصا اگر هنگام خرید ندانیم که دقیقا چه چیزی می خواهیم و تصوری از هماهنگی و همخوانی اجزا نداشته باشیم. برای جلوگیری از سردرگمی و هرج و مرج در چیدمان باید قبل از شروع خرید حداقل سبک مورد خود را انتخاب کنیم. با تصمیم گیری و شناخت سبک مورد علاقه ی خود از گشت و گذار بی مورد و گیر افتادن در تله ی خرید هیجانی رها می شویم. برای انتخاب سبک علاوه بر ظاهر اشیاء که نمایانگر سبک آنها است میزان کاربرد آن ها را نیز در نظر بگیریم. اگر فرد لوکس پسندی هستید و از سبک کلاسیک خوشتان می آید اما همزمان میزان کاربردی بودن فضا، چیدمان و اشیاء برای شما مهم است، سبک دکوراسیون نئوکلاسیک مناسب شما است. شناخت و تصمیم گیری برای سبک چیدمان ذهن را به حذف گذینه می رساند و مواردی را که مناسب سبک چیدمان ما نیست را از دایره ی انتخاب ما حذف می کند. دکوراسیون نئو کلاسیک به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد در سال های اخیر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. در این مقاله به ویژگی های سبک نئوکلاسیک خواهیم پرداخت.
سبک نئوکلاسیک اولین بار حدود قرن هجدهم میلادی در اروپا شروع به شکل گرفتن کرد و کمی بعد در قاره آمریکا نیز دیده شد. سبک نئوکلاسیک الهام گرفته از دکوراسیون یونان باستان و رم است. ثروتمندان اروپایی و آمریکایی بودند که با تصور ذهنی خود از دوره ی کلاسیک خانه های خود را به سبک یونان و رم باستان چیدند. نئوکلاسیک نگاهی نو به هنر رومی و یونانی با تاثیر از سبک لویی شانزدهم است و در مقابله با سبک روکوکو و باروک ایجاد شد. سبک نئوکلاسیک خیلی زود آنقدر محبوب شد که مردم هم دکوراسیون داخلی خود و هم برای نمای خارجی ساختمان هاسبک نئوکلاسیک را ترجیح دادند.
ویژگی های چیدمان نئوکلاسیک
سبک نئوکلاسیک نام خود را از دو شاخه ی اصلی چیدمان یعنی کلاسیک و مدرن گرفته است. واژه ی کلاسیک به معنی قدیمی و آنتیک و واژه ی نئو به معنای نو و تازه است. سبک نئوکلاسیک درست مانند اسمش ترکیبی از عناصر چیدمان کلاسیک با عناصر چیدمان مدرن است. شیوه نئوکلاسیک یکی از پرطرفدارترین سبک های معماری است. دلیل مقبولیت سبک نئو کلاسیک مجلل بودن فراتر از زمان و جریان مد روز است. تجملی اما فروتن و متواضع که شبیه به سبک های باروک و روکوکو نیست. دو دلیل دیگر محبوبیت این سبک که به آن اشاره نمی شود، انعطاف پذیری و هویت پذیری سبک نئوکلاسیک شما را مجبور به انتخاب چیزی که دوست ندارید نمی کند و شما را محدود نمی کند. شما می توانید انتخاب هایی کلاسیک، مدرن و یا نئو کلاسیک داشته باشید تا در نهایت جایی در سبک نئوکلاسک به تعادل برسید. مورد دوم یعنی هویت پذیری چیدمان نئوکلاسیک حاصل عدم محدودیت شما در انتخاب است. شما می توانید تعریف خود از کلاسیک، مجلل، راحت و باشکوه را با انتخاب عناصر، اشیاء و رنگ ها ارائه دهید و چیدمان شما کاملاً متفاوت با هر دکوراسیون نئوکلاسیک دیگری و صرفاً مختص به شما باشد.
چیدمان های نئوکلاسیک امروزه کمی به روزتر شده است اما هنوز هم مفهوم خود را از تجملی فروتن و بی زمان و جاودانه دارد.
عناصر دکوراسیون نئوکلاسیک
اگرچه محدودیتی برای انتخاب اشیاء و رنگ ها وجود ندارد اما وقتی بحث از دکوراسیون نئوکلاسیک می شود برخی از اجزا و جزئیات در ذهن ما پر رنگ می شوند و که گویی جز جدایی ناپذیر این سبک هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
نور و حجم در چیدمان نئوکلاسیک
پر نور و روشن بودن فضا یکی از ویژگی های مهم دکوراسیون نئوکلاسیک است. در سبک نئوکلاسیک رنگ های تند و تاریک سبک باروک و پرده های ضخیم و با طرح های شلوغ سبک کلاسیک خبری نیست.
پرنور بودن و نورگیر بودن فضا اهمیت دارد. اگر نور کافی ندارید در انتخاب اشیاء توجه به ابعاد و رنگ کنید. از رنگ های روشن استفاده کنید و سایز مبلمان را با در نظر گرفتن متراژ فضا انتخاب کنید. در صورت کم بود نور حتماً از نورهای پنهان و آباژورها استفاده کنید. کم بودن کنتراست بین رنگ ها یکی از نکات دیگری است که در سبک نئو کلاسیک باید به آن توجه کنید.
استفاده از عناصر طبیعی مانند سنگ به ویژه سنگ های رگه دار و مرمر احتشام و شکوه بیشتری به چیدمان نئوکلاسیک می دهد.
مبلمان نئوکلاسیک
شما در انتخاب مبلمان برای دکوراسیون نئو کلاسیک محدود نیستید و مبلمان شما می تواند کلاسیک، مدرن و یا نئو کلاسیک باشد، اما موارد قابل توجه ای درشکل این انتخاب دارد. اولین مورد انتخاب مبلمان با کیفیت است. پارچه ی مبلمان باید مرغوبی باشند. اگر مبلمان چوبی باشد، انتخاب شما باید کارهای ظریف با پیچ و خم کمتر باشند و اگر مبلمان کنده کاری شده انتخاب شماست باید به ظرافت و کیفیت کنده کاری ها توجه کنید. اگر انتخاب شما مبلمان مدرن یا نئوکلاسیک هستند می تواند پایه های فلزی ظریف داشته باشند. پارچه ی مبلمان تا حد ممکن ساده و بدون نقش باشند. اگر علاقه به استفاده از نقوش دارید کوسن های طرح دار را به چیدمان خود اضافه کنید. مبلمان چیدمان نئوکلاسیک باید در عین لوکس بودن عاری از تجمل باشند.
تزئینات دکوراسیون نئوکلاسیک
دکوراسیون نئوکلاسیک متعادل است، نه به شلوغی کلاسیک و نه به خلوتی چیدمان مدرن، درست و به اندازه است. در چیدمان نئوکلاسیک از اکسسوری یا تزئینات کاربردی استفاده می شود. رنگ های طلایی و نقره ای دو رنگ محبوب و معمولاً مکمل در سبک نئو کلاسیک هستند اما باید به استفاده ی به اندازه از این دو رنگ توجه کنید. استفاده از برخی جزئیات طرح دار و پترن دار فضا را ثروتمندتر خواهد کرد.
جزئیات معماری در دکوراسیون نئوکلاسیک
قاب های چوبی کار شده ی ظریف و یا گچ کاری های ماهرانه، ستون های بلند و با ابهت ظریف از ویژگی های معماری سبک نئوکلاسیک است. تمرکز معماری نئو کلاسیک روی ضرافت و سادگی است. البته جزئیات یا تزئینات قاب ها و ستون ها لزوماً فرمی شبیه به کلاسیک ندارند و می توانند فرم داشته باشد. انتخاب کفپوش در چیدمان نئوکلاسیک محدودیت ندارد و می تواند هر شکل و فرمی داشته باشد.
فرش نئوکلاسیک
اگر قصد دارید چیدمان نئوکلاسیک را در خانه و یا محل کار انجام دهید،بهتر است فرش آخرین کالایی باشد که آن را انتخاب می کنید زیرا تنوع در سبک، نقش و رنگ در فروشگاه ها و شعب فرش بهشتی بسیار بالاست. با فرش می توانید چیدمان مونوکروم را معتدل کنید. فرش اعتدال بخش چیدمان نئو کلاسیک است. اگر در انتخاب اجزای دیگر خیلی به سمت مدرن یا کلاسیک رفته باشید، فرش به شما کمک می کند تا تعادل را به فضا بازگردانید.
اگر اجزای دیگر چیدمان شما بیشتر به سمت کلاسیک میل می کنند، انتخاب شما می تواند فرشی وینتیج، نئو کلاسیک یا حتی بی نقش و تگ رنگ باشد.
اگر اجزای چیدمان شما به سمت مدرن میل می کنند فرش شما می تواند یک فرش نئو کلاسیک باشد، یک فرش کلاسیک با رنگ های تیره و یا یک فرش کلاسیک با پالت رنگی مدرن و منطبق با چیدمان شما باشد، انتخاب کنید.
کیفیت فرش نیز مانند اجزای دیگر چیدمان نئو کلاسیک اهمیت دارد، از این رو پیشنهاد ما به شما خرید فرش ابریشم ماشینی و یا فرش اکریلیک-ابریشم ماشینی است.
کلکسیون نارسیس و ویهان فرش بهشتی دو کلکسیون نئوکلاسیک در رنگ های متنوع هستند که می توانید با توجه به رنگ بندی چیدمان خود از این کلکسیون ها فرش انتخاب کنید.
کلکسیون های لیلیان، لاوین، لاریسا از کلکسیون های مدرن و وینتیج فرش های 1200 شانه فرش بهشتی هستند و گزینه های مناسبی برای دکوراسیون نئوکلاسیک هستند.
درود بر شما ، مطالب منسجم و کاربردی بود