فرش آنتی باکتریال

دسته بندی: مقالات
تعداد نظرات : 1

درباره فرش آنتی باکتریال یا فرش نانو چه می­دانید؟ ویژگی فرش آنتی باکتریال چیست؟ مزایای فرش آنتی باکتریال کدامند؟ فرش آنتی باکتریال برای چه مکان هایی مناسب است؟ نحوه تولید فرش آنتی باکتریال چگونه است و چه ویژگی آن را کاربردی و متفاوت می­کند؟

مقاله در مورد فرش آنتی باکتریال

انتخاب فرش آنتی باکتریال یکی از هوشمندترین اقدامات هنگام خرید فرش است. در فرآیند تولید فرش ماشینی ویژگی آنتی باکتریالی یا همان ضد باکتری بودن به آن اضافه می شود.فرش آنتی باکتریال کف خانه را به محیطی امن و سالم تبدیل می­ کند. فراگیر شدن پاندمی کرونا سبک زندگی اکثر مردم جهان را به شکل غیر قابل بازگشتی تغییر داد. کرونا سبب شد تا محصولات آنتی باکتریال صرفاً کالاهای لوکس و بی مصرف تلقی نشوند، بلکه کالاهایی جهت افزایش کیفیت زندگی به حساب آید. فرش آنتی باکتریال کمک می کند تا حد زیادی بتوانیم کف منزل را همیشه سالم و امن نگه داریم.فرش آنتی باکتریال چیست؟ منظور از آنتی باکتریال بودن یا ضد باکتری بودن فرش چیست؟ محصولات آنتی باکتریال چگونه می توانند از بیماری زایی باکتری ها جلوگیری کنند؟ استفاده از فرش آنتی باکتریال تا چه حد می تواند در برابر ابتلا به بیماری ها مفید واقع شود؟

عبارت “آنتی باکتریال” یعنی چه؟

واژه آنتی باکتریال در لغت نامه به معنی “ضد میکروب” یا “ضد باکتری” است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی استفاده از مواد آنتی باکتریال در تولید کالاهای مصرفی انسان ها پررنگ تر شده است. ترکیبات آنتی باکتریال شامل گونه ای از مواد هستند که قابلیت از بین بردن یا کاهش رشد انواع میکروب را دارند. کالاهای آنتی باکتریال، باکتری و آلودگی ها را به خود جذب نمی کنند و به این طریق جلو انتقال و رشد میکروب ها را می گیرند. استفاده از کالاهای آنتی باکتریال در بهبود کیفیت محیط زندگی و سلامت تاثیر فوق العاده ای دارند.

فرش آنتی باکتریال چیست؟

فرش آنتی باکتریال به فرش هایی گفته می شود که قابلیت ضد باکتریالی داشته باشد. کف محیط به واسطه رفت و آمد، همیشه در معرض آلودگی قرار دارد. فرش به دلیل پهن شدن در کف می تواند به بستری برای انباشتگی آلودگی و میکروب تبدیل شود. فرش آنتی باکتریال به علت ویژگی ضد میکروبی که دارد از انباشتگی، رشد و انتقال میکروب ها در محیط جلوگیری می کند. انباشته شدن میکروب ها و باکتری ها در فرش علاوه بر آلودگی سبب ایجاد بوی نامطبوع در فرش می شوند. فرش های آنتی باکتریال به سبب خواص ضد میکروبی می توانند از بوی بد گرفتن فرش، جلوگیری کنند. فرش آنتی باکتریال همچنین با داشتن ویژگی ضد حساسیت برای حفظ سلامتی به خصوص برای خانواده هایی که کودک، سالمند و حیوان خانگی در منزل دارند، کارآمد است. فرش آنتی باکتریال عموما از الیاف اکریلیک تولید می شود یا طی فرآیندی خاصیت ضد باکتریایی پیدا می کند که در ادامه، شرح داده شده است.

چگونه انواع بوی بد فرش را از بین ببریم؟ با مطالعه مقاله “از بین بردن بوی بد فرش” ترفندهای متفاوت از بین بردن بوی بد فرش را بررسی کنید.

تولید فرش آنتی باکتریال

فرآیند تولید فرش آنتی باکتریال به دو روش متفاوت می تواند صورت بگیرد. روش اول بافت فرش با الیاف آنتی باکتریال است و روش دوم استفاده از مواد نانو با قابلیت آنتی باکتریال است.  فرش های آنتی باکتریال تولید شده در دو حالت متفاوت می توانند ویژگی های متمایزی از یکدیگر داشته باشند. در ادامه مطلب روش تولید هر یک را به صورت جداگانه شرح می دهیم.

  1. تولید فرش آنتی باکتریال با الیاف اکریلیک

الیاف اکریلیک که در دسته بهترین و مرغوب ترین الیاف فرش ماشینی قرار دارند. علاوه بر خاصیت آنتی استاتیک یا همان ضد الکتریسیته ساکن و خاصیت آنتی آلرژن یا ضد حساسیت در طی مراحل آهار به واسطه مواد مخصوص و حرارت، قابلیت آنتی باکتریال نیز پیدا می کنند. آنتی باکتریال شدن فرش به افزایش طول عمر فرش کمک بسزایی می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل تولید فرش ماشینی توصیه می شود مقاله “مراحل تولید فرش ماشینی” مطالعه کنید.

  1. تولید فرش آنتی باکتریال با مواد نانو

روش دوم آنتی باکتریال کردن فرش و کالاهای دیگر، استفاده از مواد نانو که خاصیت آنتی باکتریالی دارند است. مواد نانو در دسته ابداعات جدید بشر هستند که طی فرایند نانوتکنولوژی تولید می شوند. نانو، ذرات ریز شیمیایی هستند که با پوشاندن سطح محصول سبب ایجاد خاصیت هایی چون ضد باکتری، ضدآب،ضد لکه شدن، ضد ضربه و … در کالا می شوند. مواد نانو، توانسته است تحولاتی کارآمد در صنایع مختلف ایجاد کند. در تولید فرش آنتی باکتریال با مواد نانو، مواد شیمیایی روی سطح فرش اسپری شده و پس از جذب به صورت لایه ای محافظ سطح فرش را پوشش می دهد.

به خاطر داشته باشید، پس از هر بار شستشو و به مرور زمان این خاصیت آنتی باکتریالی کاسته می شود.

مزایای فرش آنتی باکتریال

بکارگیری مواد آنتی باکتریال در فرش به هر دو روش ذکر شده مزایای متفاوتی را به فرش می دهد، از این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ضد آب
  2. جذب و تجزیه گازهای سمی محیط و کمک به حفظ سلامت محیط زیست
  3. خاصیت تمیزشوندگی در مقابل اشعه ماورای بنفش و خورشید
  4. خاصیت ضد قارچ
  5. جلوگیری از بوی بد ناشی از رطوبت و کثیفی
  6. جلوگیری از پوسیدگی حاصل از شست شوی زیاد و مصرف شوینده ها
  7. افزایش طول عمر فرش

تمیزکاری و لکه گیری فرش یک کار ضروری است. مقاله لکه بری فرش با روش های کاملا ساده روش های ساده لکه گیری را بیان می کند.

فرش ماشینی آنتی باکتریال

فرش های ماشینی آنتی باکتریال با داشتن الیاف اکریلیک در مجموعه فرش بهشتی بافته شده و جهت مواد تشکیل دهنده علاوه بر ویژگی انتی باکتریالی طول عمر بیشتری دارند.

روش نگهداری و شستشوی فرش آنتی باکتریال

فرش آنتی باکتریال به جهت آغشته شدن به مواد آنتی باکتریال، ساده تر لکه گیری و تمیز شده و نیاز به شست شوی مکرر ندارد. در صورت نیاز به شستشوی فرش آنتی باکتریال این نکته را در نظر بگیرید که با شست شوی مداوم فرش خاصیت آنتی باکتریال آن کاهش می یابد. بنابراین جهت ماندگاری بیشتر از شامپوی فرش مخصوص یا شامپو بچه استفاده کرده و پس از آن کف حاصل از مواد شوینده را از سطح فرش جمع آوری کنید.

در مقاله “تمیز کردن فرش (بدون نیاز به شست و شو)“می توانید تمامی راهکارهای پاکسازی را مطالعه کنید.

موکت آنتی باکتریال

موکت یکی از پوشش های رایج در اماکن عمومی چون مساجد، نمازخانه، هتل ها، ادارات، مهدکودک و مدارس است. موکت های اماکن عمومی به موجب تردد های متوالی در معرض آلودگی بیشتری هستند و منبع آلودگی تلقی می شوند. استفاده از موکت آنتی باکتریال در اینگونه اماکن عمومی و حتی در منازل فردی به شدت توصیه می شود.

خرید موکت آنتی باکتریال برای امکان عمومی در مقایسه با فرش هزینه مقرون به صرفه تری خواهد داشت.

نظرات شما

  • محمد پارسا مالکی 1402.11.10

    درود بر شما به خاطر مقاله فوق العاده اتون خیلی ممنون این فرش مخصوصا برای کسانی همچون ما که فرشته های کوچولو 👶 داریم و هر روز با هم دیگه بازی میکنیم و سعی داریم تا بهترین عوامل را برای رفاه و سلامتی شون فراهم کنیم بسیار کاربردیه در هر حال خیلی ممنون از شما 🌹

    پاسخ دهید
02141173

نیاز به مشاوره دارید؟