تاثیر فرش ایرانی در صنعت مد جهانی
مد و فشن یکی از صنایع جذاب در بین مردم کل دنیاست. هر کشوری باتوجه به فرهنگ و قومیتهای متنوعی که دارد، طبیعتا از صنعت مد متفاوتی برخوردار است. اما باید پذیرفت که مد غربی از صنایع مورد استقبال در تمام دنیاست.

مد و فشن یکی از صنایع جذاب در بین مردم کل دنیاست. هر کشوری باتوجه به فرهنگ و قومیتهای متنوعی که دارد، طبیعتا از صنعت مد متفاوتی برخوردار است. اما باید پذیرفت که مد غربی از صنایع مورد استقبال در تمام دنیاست.
نکته جالب توجه در این حوزه این است که شرکتهای مد و فشن غربی تمایل به استفاده از طرحها و نقوش فرش ایرانی در لباسها و اکسسوریها دارند. چیزی که شاید در کشور خودمان کمتر بهش توجه شده است. این موضوع نشان دهنده این است که نقوش ایرانی دارای قدمت، اصالت و زیبایی خاصی هستند. در سالهای اخیر برندهای معروفی چون هرمس، گوچی، جیوانی و… از نقوش فرش تبریز، گلیم و گبههای ایرانی در طراحیهای بلوز، شلوار و به طور کلی انواع لباس بهره گرفتهاند.
در این مقاله میخواهیم به اهمیت و نقش نقوش ایرانی در طراحی لباس و استفاده از آن در صنعت مد جهانی بپردازیم پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
در سال 2012 این طراح برجسته با الهام از طرح فرش ایرانی کالکشن جدیدی را رونمایی کرد که در آن حتی از ریشههای فرش به عمد استفاده کرده است تا شباهت آن به فرش بیشتر به چشم بیاید.
طراحان لباس برند هرمس در سال 2013 در هفته مد نیویورک از لباسهای رونمایی کردند که طرحهای فرش تبریز در آنها استفاده شده بود. این لباسها معمولا در سبکهای اور سایز برای آقایان ارائه شده بود. طراحان قبلی هرمس نیز از نقوش فرش ایرانی در یک روسری ابریشمی به اسم قلمدان استفاده کرده بودند.
بعد از آن در سال 2015، ریکاردو تیشی طراح معروف ایتالیایی از یک کالکشن بزرگ مردانه با رنگهای گرم و تیره رونمایی کرد. در این کالکشن از طرحهای زیبای فرش ایرانی بهره گرفته شده است. استفاده از رنگهای گرم و تیره کاملا زیبایی نقوش ایرانی را به تصویر میکشد.
در سال ۲۰۱۶، فرصتی پیش آمد تا یکی از برترین برندهای جهان، مدلهای خود را در سکویی پر از فرشهای ایرانی آنتیک و گرانقیمت، با لباسهایی به همان شکل و طرح، به روی صحنه بفرستد. «الساندرو میشله» صحنه را به شیوۀ یکی از فیلمهای وس اندرسن طراحی کرده بود تا شرایط تا حدی متناقض به نظر برسد؛ با وجود چنین ریسکی، در نهایت همهچیز عالی پیش رفت تا گوچی به یکی از معدود پیشگامان استفاده از نقش و نگارهای فرش ایرانی در صنعت مد تبدیل شود.
نکتۀ جالب دیگری که درمورد این کالکشن وجود داشت، این بود که عموما برندها علاقه دارند تا از اِلِمانهای مدرن برای دیزاین و طراحی لباسها و دکوراسیون استفاده کنند؛ حال آن که در این مورد خاص، گوچی فرشهایی با قدمت بالا را در دیزاین دکوراسیون این کالکشن به کار برد که بر زیبایی مراسم بیافزاید.
در سال 2016 برند گوچی، مدلهای خود را در سکویی پر از فرشهای عتیقه ایرانی همراه با لباسهای برگرفته از نقش فرشهای سنتی ایرانی به روی صحنه فرستاد.
گوچی با این حرکت به یکی از پیشگامان استفاده از نقش و نگار ایرانی در صنعت مد تبدیل شد. نکتهای که بسیار مورد توجه منتقدان قرار گرفت این است که گوچی برخلاف دیگر برندها که سعی در استفاده از المان های مدرن در طراحی دکوراسیون مراسم دارند از نشانهها و نقوش کاملا سنتی استفاده کرده بود و همین امر بر زیبایی برگزاری مراسم افزوده بود.
در مجموع اغراق نیست که بگوییم فرش ایرانی نشانه هویت ایرانی است و اگر بخواهیم تمامی طرحها و لباسهایی که از نقوش ایرانی الهام گرفتهاند را توضیح بدهیم در این مقاله نمیگنجد. در این بین طراحان لباس ایرانی بسیاری نیز مشابه همین کار یا حتی بهتر از این را هم انجام دادهاند و نقش آنها را نمیشه نادیده گرفت.
مجموعه فرش بهشتی به عنوان تولید کننده فرش ماشینی و دستبافت همیشه سعی در تولید و بافت فرشهایی با طرحهای خاص و نوین داشته است و هدف اصلی این مجموعه همیشه رضایت مشتریان است. شما میتوانید برای دیدن انواع فرش ماشینی و خرید آسان روی فروشگاه اینترنتی فرش بهشتی کلیک کنید.
مطلب بسیار جذابی بود ممنون از شما
سپاس از همراهی شما
اونوقت خودمون از این هنر زیبایی که صاحبش هستیم، ازین استفاده ها نمیکنیم
این ناراحت کنندست…
بله دقیقا. اما یه سری از طراحان لباس ایرانی از فرش در طراحی هاشون استفاده کردند.